martes, 15 de noviembre de 2011

9. Excavacions

             El teatre d’Epidaure es va mantenir ocult pel bosc i la terra fins l’any 1970 quan va ser descobert per un viatger anglès. Abans ja s’havien realitzat les primeres investigacions del conjunt que forma el santuari per part de l’Expedició Científica Francesa del Peloponès l’any 1829.
La Societat Arqueològica Grega va iniciar les excavacions més importants del conjunt d’Epidaure, liderats per l’arqueòleg Panagiotis Kavvadias, que començaren l’any 1870 amb el santuari. L’any 1872 seguiren amb el teatre. Durant els primers mesos s’encarregà de les excavacions la Sr. E. Deilaki, la qual va treure a la llum la major part del monument. Posteriorment Kavvadias i el seu grup continuaren la feina fins l’any 1926, moment en que morir Kavvadias, fet que va deixar les excavacions aturades abans de la seva conclusió.

 Fotografia de P. Kavvadias. Mlahanas

         Les excavacions es varen reanudar al finalitzar la Segona Guerra Mundial (1939 – 1945), concretament entre els anys 1942 i 1943 per part de G. Roux, membre de l’Escola Francesa d’Atenes. Uns anys més tard les va reprendre I. Papadimitriou del Servici Arqueòleg Grec entre els anys 1948 i 1951. Des del 1974 començaren unes noves excavacions liderades pel profesor V. Lambrinoudakis que donaren peu a la formació del Comité de Restauració i Conservació del Santurari d’Epidaure l’any 1984. Avui en dia encara es realitzen investigacions i excavacions de la mà del Comité per la Restauració i Conservació dels monuments d’Epidaure.


Bust de P. Kavvadias  Mesogeia


Entre els anys 1902 i 1909 el propi Kavvadias va construir el Museu Arqueològic d’Epidaure amb la finalitat d’albergar les troballes extretes de les excavacions al conjunt del santuari, així com rèpliques d’originals traslladades al Museu Arqueològic d’Atenes com és el cas de l’estàtua d’Asclepi. També conté reproduccions de parts del santuari, una gran quantitat d’estris medicinals, ceràmiques, exvots i una col.lecció d’inscripcions sobre tabletes que narren les històries d’Asclepi. 



Interior del Museu d'Epidaure. Wikipedia.

Bibliografia

MELAS. E. The Greek Experience. Editorial Dutton, Virginia, 1974. p. 92.
PENROSE, F.C. The Journal of Hellenic Studies. Editorial JSTOR, London, 2007. p. 140.
VVAA. "Revista de la Universidad Complutense de Madrid vol. 13", Madrid, 1964, p. 365.
NORTH FOWLER, Harold. A hangbook of Greek archeology. Editorial Macmillan, London,  1929. p. 31.

No hay comentarios:

Publicar un comentario